Verwachtingen voor Duvel blijven voorlopig gehandhaafd

Ondanks de uitzonderlijke slechte weersomstandigheden in de eerste jaarhelft, gekoppeld aan het laag consumentenvertrouwen steeg de omzet van Duvel Moortgat met 9,4% Deze groei werd positief beïnvloed door gunstige koersverschillen als gevolg van de zwakke euro.

Vrijwel alle bieren tekenden een omzetstijging op. Zowel op de Belgische markt als op de exportmarkten realiseerde de groep een omzetgroei. Het bedrijfsresultaat daalt met 14,9%. De voornaamste redenen zijn tweeërlei.

1. De brouwer vergeleek de voorbije zes maanden met een bijzonder sterke eerste jaarhelft 2011. Over de laatste drie jaar steeg het bedrijfsresultaat met 50%.

2. Hoge grondstofkosten, de ingebruikname van het nieuwe logistieke centrum en doorgedreven marketingcampagnes.

Bank Degroof behoudt neutraal advies voor Duvel

Ook de analisten van Bank Degroof konden niet anders dan vaststellen dat Duvel een zwak kwartaal en halfjaar achter de rug heeft. Top line deed de brouwer het ongeveer zoals verwacht, maar de winst kwam onder de verwachtingen van de bank en onder de consensus uit.

Nochtans handhaaft Bank Degroof voorlopig de verwachtingen met betrekking tot het volledige boekjaar 2012 voor de brouwer. Het neutraal advies voor het aandeel blijft behouden. De adviezen van de andere analisten wezen overigens allemaal in dezelfde richting.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content