Verlaagd koersdoel Nyrstar

De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend, met relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Op de Brusselse beurs ging veel aandacht uit naar Nyrstar, dat ruim 7% lager sloot. Naar aanleiding van de kapitaalverhoging verlaagde Bank Degroof het koersdoel voor Nyrstar van 3,40 naar 2,55 euro.

In ieder geval doet de vaststelling van de uitmuntende prestaties van obligaties en aandelen (en wat betreft België, ook vastgoed) volgens professor Stefan Duchateau vragen oproepen omtrent de uitbouw van welvaart en pensioenreserves op langere termijn.

De verschillen tussen een belegger die de middelen en de beleggingshorizon had om op wat langere termijn te beleggen en te spreiden over obligaties en aandelen, heeft over een periode van 20 jaar een dramatisch voordeel ( plus 400%!) weten uit te bouwen in vergelijking met beleggers en spaarders die deze beleggingsstrategie niet hebben gevolgd.

Hiervoor bestaan uiteenlopende redenen, gaande van opleidingsniveau, slechte informatie en advies, te beperkende ingesteldheid tot het nemen van financiële risico of verschillen in inkomstenniveaus tot zelfs (in dit in belangrijke mate!) genetisch bepaalde verschillen. “De natuur spot met ons oprechte streven naar gelijkheid… ” liet een sombere Simon Carmiggelt zich ooit ontvallen in één van zijn Kronkels. Altijd het herlezen waard. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content