Verkoopgolf kan goudprijs snel 50 tot 60 dollar doen dalen

De goudprijs bereikte gisteren een nieuwe piek en lijkt de kaap van 1300 dollar per troy ounce in het vizier te krijgen. Toch is het niet zeker of deze kaap snel kan worden genomen.

Chintan Karnani, chief analyst bij Insignia Consultants in New Delhi, is van mening dat er momenteel geen belangrijk nieuws voorhanden is dat een verkoopgolf in het goud kan veroorzaken.

Karnani stelt echter vast dat er te veel beleggers momenteel in dezelfde richting denken en dat leidt automatisch tot overdrijving. Goud is te duur geworden, waardoor de kansen op een correctie toenemen.

Een verkoopgolf kan de goudprijs snel met 50 tot 60 dollar per troy ounce doen dalen, aldus Karnani. De vraag naar goud is vanwege de hoge prijs terugevallen, maar tegenwoordig wordt het edelmetaal als een valuta beschouwd.

Gaat de goudprijs in oktober door naar 1500 dollar, dan zou er sprake zijn van een zeepbel. Een correctie richting 1220 dollar zou gezond zijn. Komt die er niet, dan is een forsere correctie op de middellange of de lange termijn onvermijdelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content