Verkoopadvies voor Devon Energy wegens lage aardgasprijzen

Olie- en gasmaatschappij Devon Energy is sterk vertegenwoordigd op de markt voor natural gas, waar prijzen momenteel onder druk staan. Hoewel de analisten van ABN Amro een prijsherstel voor natural gas niet uitsluiten zien zij, gezien de huidige waardering van Devon Energy, weinig opwaarts potentieel voor dit aandeel.

ABN Amro verlaagt daarom het advies voor Devon Energy naar verkopen.

Het ABN Amro-analistenteam sluit niet uit dat de prijzen voor natural gas in het vierde kwartaal van dit jaar een herstel zullen laten zien. Maar gezien de huidige waardering van het aandeel Devon Energy lijkt een mogelijk prijsherstel al volledig te zijn verdisconteerd in de koers van het aandeel.

Historisch duur gewaardeerd

Het aandeel Devon Energy heeft momenteel een koers/winstverhouding van 13,4 (op basis van de verwachte winst in 2013); de waardering van het aandeel ligt daarmee in de hogere regionen van het eigen historisch gemiddelde (een koers/winstverhouding van 8,0 tot 15,6).

De koers van het aandeel Devon Energy stond in de afgelopen tijd onder druk. De analisten van ABN Amro denken dan ook dat de neerwaartse risico’s voor dit aandeel in absolute zin beperkt zijn. Wel verwachten zij dat de prestaties van het aandeel Devon Energy zullen achterblijven bij die van sectorgenoten en van de MSCI Energy benchmark index.

Om die reden verlagen wij ons advies voor het aandeel Devon Energy van Houden naar Verkopen. Hierbij hanteert het analistenteam van ABN Amro een verlaagd koersdoel van USD 55.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content