Verkiezingsuitslagen in Griekenland en Frankrijk niet meer dan storm in glas water?

Wall Street gaat is vandaag verdeeld gesloten, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar was. Van de Europese verkiezingen lagen de Amerikaanse beleggers blijkbaar niet wakker, blijkbaar veroorzaakten de verkiezingsuitslagen niet meer dan een storm in een glas water.

Bij het slot van de handel stond de Dow Jones 0,24% in het rood terwijl de Nasdaq en de S&P 500 respectievelijk winsten van 0,05% en 0,04% lieten optekenen.

De koers van Apple veerde weer wat op, maar noteert toch nog altijd bijna 100 dollar onder zijn piekkoers. Op Wall Street heerst momenteel vooral een soort Facebook-hysterie, volgende week weten de prijs waaraan de aandelen naar de beurs worden gebracht.

Euro kan verloren terrein snel weer goedmaken

Op de valutamarkten was het opnieuw een onrustige dag, met heel wat beweging. Vanmorgen zag het er even naar uit dat de euro door de knieën zou gaan, maar dat gebeurde dan uiteindelijk toch weer niet.

Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,3052 dollar betaald of slechts een kwart procent minder dan het slotniveau van vorige vrijdag. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde tot 1,877%.

Voor een troy ounce goud werd 1638,90 dollar betaald, of een daling met iets meer dan 6 dollar of een ruim een kwart procent ten opzichte van het slotniveau van vorige week.

Olieprijs blijft onder druk staan

Ruwe olie (US Crude) werd opnieuw goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 98 dollar betaald. Op dagbasis was er sprake van een terugval met bijna een half procent. Het ziet er naar uit dat de crude-prijs zijn stek boven 100 dollar definitief is kwijtgespeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content