Verhandelde beursvolumes blijven ongemeen laag

Tijdens de zomermaanden hebben de beurzen opvallend goed gepresteerd, maar het meest opmerkelijke is dat dit gebeurde tegen de achtergrond van zwakke verhandelde volumes. De vraag is of de hausse houdbaar blijft zodra de volumes weer zullen aanzwellen.

Volgens de Dow Theory mist een hausse die gekenmerkt wordt door lage verhandelde volumes draagkracht. September kan een cruciale maand worden voor de beurzen.

Niet alleen wordt dan een toename van de verhandelde volumes verwacht, bovendien is september traditioneel ook een volatiele maand.

Loopt hausse op haar laatste benen?

Op basis van de charts komt Richard Ross, global technical strategist bij Auerbach Grayson in New York, tot de conclusie dat de huidige hausse op de beurzen op haar laatste benen loopt. Hij ziet signalen dat er een trendommekeer in de maak is en die zou niet beperkt blijven tot de beurzen.

Ook bij de rentevoeten en bij de olieprijs verwacht Ross een omslag. De verhandelde volumes waren al vanaf de start van de huidige rally laag en dat kan volgens hem in geen enkel geval een positief signaal betekenen. Hij gelooft dat de beurskoersen eerder vroeg dan laat gaan terugvallen op hun langetermijngemiddeldes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content