Verdubbeling van het aantal ouderen zal grote pensioencrisis veroorzaken

In de Verenigde Staten wordt volop aan de alarmbel getrokken. In de eerste helft van deze eeuw zal het aantal bejaarde Amerikanen meer dan verdubbelen. Die bejaarden hebben allemaal een beroepsleven achter de rug en hebben dus recht op een pensioen.

Er is echter één groot probleem: het geld voor de uitbetaling van die pensioenen is niet beschikbaar. De Amerikaanse economie kampt met een aantal problemen en de economische groei is onvoldoende om voldoende reserves aan te leggen voor de betaling van de pensioenen. Iedereen vraagt zich af waar het geld vandaan zal komen om al die pensioenen uit te betalen.

In de VS wordt het probleem regelmatig aangekaart, maar in Europa is men blijkbaar nog altijd niet wakker geschoten. Zo moet de vraag worden gesteld hoe de Zuid-Europese landen in moeilijkheden in hemelsnaam ooit hun gepensioneerden zullen kunnen uitbetalen. Een verdubbeling van het aantal ouderen zal in de VS een grote pensioencrisis veroorzaken, maar ook hier zullen we daar niet aan kunnen ontsnappen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content