Verbetering in alle segmenten verwacht bij Solvay

Volgende week donderdag voor opening van de beurs maakt Solvay de resultaten over tweede kwartaal en de eerste jaarhelft bekend. Bank Degroof verwacht een verbetering in alle segmenten en handhaaft een advies houden en een koersdoel van 120 euro. De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen ten opzichte van vanmiddag vrijwel ongewijzigd zijn gebleven. Op de valutamarkten verzwakt de euro verder.

Een zwakkere euro zal de inflatie in de eurozone aanwakkeren en dat is dan weer goed nieuws voor Mario Draghi. De president van de Europese Centrale Bank heeft al regelmatig zijn bezorgdheid over de lage inflatiegraad uitgesproken. Maar de zwakkere euro kan het deflatiegevaar helpen afwimpelen.

Daardoor zou volgens Frank Vranken, hoofd strategie bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, de noodzaak wegvallen om de rente nog verder te doen dalen. Een aantal munten uit groeilanden hebben zich al kunnen versterken ten opzichte van de euro, dat geldt onder andere voor de real, de lire en de rand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content