Verandering van regime is noodzakelijk om China verder omhoog te duwen

China zal de sterke economische groei uit de afgelopen jaren niet verder kunnen zetten, het land zal vrede moeten nemen met een veel lagere groei in de komende jaren. Eigenlijk heeft China het makkelijkste deel van het groeipad nu achter de rug, het tweede stuk wordt heel wat moeilijker.

De vraag is of het land er in zal slagen om die volgende stap tot een goed einde te brengen, dan wel of China gedoemd is om te mislukken. Het antwoord op deze vraag weten we pas binnen x aantal jaren, het is nog veel te vroeg om er nu al een antwoord op te formuleren.

Zuid-Korea en Taiwan achterna

Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, is van mening dat China een periode van lagere groei tegemoet gaat, groei die weliswaar relatief stabile zal blijven. Die groei zal op de eerste plaats consumentengericht zijn.

Uiteindelijk zal China moeten beseffen voor welke uitdaging het land staat. Verandering van regime is noodzakelijk om het land verder omhoog te duwen, in een volgende fase zal China zich op het niveau van landen als Taiwan of Zuid-Korea moeten weten te hijsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content