Veiling Italiaanse staatsobligaties verloopt iets beter dan verwacht

Op de Europese beurzen valt vandaag weinig te beleven, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. De Euro Stoxx 50 noteert lichtjes in het rood, de BEL 20 kan in Brussel een bescheiden winstje vasthouden. Onderliggend blijft het sentiment echter zeer voorzichtig.

Carrefour blijft voorzichtig

Carrefour, de op één na grootste supermarktketen in de wereld, maakte vandaag bekend dat de omzet over het eerste kwartaal met 1,50% is gestegen. De verkopen in Zuid-Europa stonden onder druk, maar daartegenover stond groei in zowel Zuid-Amerika als in Azië. Laatsgenoemde groei was op de eerste plaats afkomstig van de opening van nieuwe winkels in de eerste drie maanden van dit jaar.

De omzet kwam over de verslagperiode uit op 22,50 miljard euro, of iets minder dan de consensusverwachting van de analisten die 22,60 miljard euro bedroeg. Zonder rekening te houden met valutaverhoudingen en verkopen van olieproducten daalden de vergelijkbare verkopen op jaarbasis met 0,10%.

Veiling Italiaanse staatsobligaties verliep iets beter dan verwacht.

Daardoor daalde de rente op de Italiaanse staatsobligatie met een looptijd van 10 jaar met 12 basispunten tot 5,42%. Peter Chatwell, fixed-income strategist bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, merkte op dat als gevolg van de redelijk geslaagde veiling de druk op de rente op zowel Duitse als Amerikaanse staatsobligaties opnieuw afnam. Volgens Chatwell zijn daarmee de problemen met Spanje en Italië echter nog niet opgelost.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content