Vastgoedbevaks (2/14): Warehouses De Pauw

Deze logistieke vastgoedspecialist onderscheidt zich door een hoog rendement en een hoge bezettingsgraad, uitzonderlijk in de huidige moeilijke omstandigheden.

Het vastgoed van WDP werd eind september geschat op 1,1 miljard euro, waarvan 69 miljoen euro in zonnepanelen die geplaatst werden op het dak van verschillende magazijnen. De geïnstalleerde capaciteit bedraagt nu 15MWp, de helft van de beoogde 30MWp. Deze zonnepanelen genereren een bijkomend inkomen voor de groep, die daardoor een bruto rendement van 8,23% behaalt (zonder rekening te houden met niet-verhuurde ruimte).

Bovendien heeft WDP een zeer solide bezettingsgraad van 97,2% ondanks de economische situatie. De groep onderscheidt zich door zijn ultramoderne magazijnen op zeer goede locaties. Onlangs werd bijvoorbeeld beslist om te investeren in de recent aangekochte site in Zwijndrecht (bij de haven van Antwerpen) om de bebouwde oppervlakte te verdubbelen naar 40.000 vierkante meter. Om deze investering te financieren verkocht WDP onder andere zijn vijf Tsjechische magazijnen voor 25 miljoen euro. De schuldgraad van de groep, die eind september op 57,7% afklokte, kan immers niet meer stijgen.

Geografisch is België goed voor 60% van de portefeuille van WDP, tegenover 30% Nederland, 8% Frankrijk en 2% Roemenië. De intrinsieke waarde per aandeel zat eind september op 33,05 euro per aandeel. Dit betekent dat het aandeel noteert aan een fikse premie van 27% dankzij de stevige winstgevendheid van het vastgoed van de groep.

WDP zal in 2013 een dividend van 3,10 euro bruto per aandeel uitkeren (voor 2012). Dit is 5% meer dan dit jaar en ligt in lijn met de verwachte evolutie van de netto courante winst van de groep: 3,60 euro per aandeel in 2012 tegenover 3,42 euro vorig jaar. Het netto dividendrendement, gegeven de 25% roerende voorheffing, komt uit op 5,5%.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content