Vasco Data krijgt slechts neutraal advies

Het belangrijkste om te onthouden over de resultaten van het tweede kwartaal is volgens Arnaud Delaunay van Leleux de kloof tussen de echte resultaten van Vasco Data en deze die verwacht werden door de analisten.

Inderdaad, de gerapporteerde omzet was 12% lager dan de analistenverwachting en de winst per aandeel bleef 62% onder de verwachtingen. Deze tegenvallende resultaten zullen op korte termijn op de koers blijven wegen.

In de komende jaren zal de sector van de digitale beveiliging blijven profiteren van snel groeiende markten zoals onlinebankieren en mobiele diensten (op smartphones en tablets).

Echter, de waarderingsoefening wijst erop dat het aandeel Vasco Data op dit ogenblik overgewaardeerd is : zowel op het vlak van haar intrinsieke waarde (geraamd op 7,20 dollar) als in vergelijking met haar concurrenten.

Vermits de waarderingsoefening in de richting van een vrij duur aandeel wijst, de winstverwachtingen weinig dynamiek vertonen en het aandeel een hoog risicoprofiel heeft (d.w.z. een hoge bêta), geeft Delaunay op dit ogenblik een “houden” advies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content