Vandaag geen handel op Wall Street wegens Independece Day

De Verenigde Staten vieren vandaag hun verjaardag, de 4th of July, zodat er op de beurs van Wall Street niet wordt gehandeld. Vanzelfsprekend is er ook geen bedrijfsnieuws.

Wereldwijde afzwakking industrie kan aandelenmarkten niet deren

De financiële markten hielden zich sterk, hoewel de economische en politieke ontwikkelingen teleurstelden. Het ging wel gepaard met lage volumes op de Amerikaanse aandelenbeurzen.

De inkoopmanagersindices van verschillende regio’s en landen, die de stemming onder ondernemingen weergeeft, waren volgens Theodoor Gilissen Bankiers zwak.

De Amerikaanse index voor de industrie daalde voor het eerst sinds 2009 onder de 50 (49,7) en geeft aan dat de economische groei in het tweede kwartaal afzwakt.

De Europese crisis en de lagere economische groei in Azië hebben inmiddels dus ook effect op de Amerikaanse economie, zodat de groei in het tweede kwartaal meer richting de 1% gaat ten opzichte van 1,9% in kw1.

De index van nieuwe orders daalde zelfs van ruim 60 tot bijna 48. In Europa is de terugval al groter tot 45,1 en dit zou volgens Capital Economics een krimp van 0,5% in het tweede kwartaal betekenen. Dit heeft een negatief effect op de werkloosheid, die in Europa al opliep tot 11,1%, het hoogste niveau sinds de start van de euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content