Vandaag eerste echt drukke dag wat bedrijfsresultaten betreft

Op Wall Street is de resultatenstroom op topsnelheid gekomen en dat zal nog wel een paar weken zo blijven. Vandaag komen onder andere Verizon Communications, Microsoft, Lattice Semiconductor, BB&T, Google, Nucor, Rambus, Fairchild Semiconductor, Baxter International en Advanced Micro Devices met cijfers.

Europa hinkt traditioneel wat de rapporting van bedrijfsresultaten wat achter op de Verenigde Staten, maar op donderdag kunnen we in Brussel toch alvast uitkijken naar de cijfers van Deceuninck, Telenet en CMB.

Daarnaast vermeldt onze agenda ook de de resultaten van Akzo Nobel en Sligro. Morgen komt Ziggo nog met interimresultaten.

China voert minder koper in

China voerde volgens Royal Bank of Scotland in augustus 355.856 ton koper in, 2,9 procent minder dan in juli en het op 1 na laagste cijfer in 2012.

De Europese Commissie gaf aan Italië de toestemming om de komende drie jaar een goedkoper elektriciteitstarief af te spreken met industriële klanten op de eilanden Sardinië en Sicilië.

Deze beslissing zou de verkoop van de smeltfabriek die toebehoort aan Alcoa moeten bespoedigen. Alcoa sloot de fabriek eerder dit jaar omwille van de hoge elektriciteitskosten. Tot nog toe haakten potentiële kopers van de fabriek om dezelfde reden af.

Bevroren sinaasappelsap en katoen opnieuw duurder

Bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) werd volgens Royal Bank of Scotland opnieuw 2,1 procent duurder na de forse verliezen van de voorbije weken. Ook katoen liet 2 procent bijschrijven.

Eind vorige maand was de katoenprijs voor het eerst sinds juli teruggevallen onder de grens van 70 dollarcent per pond.

Koffie moest zich tevreden stellen met een prijsstijging van amper 0,9 procent. De regenval in verschillende koffieproducerende regio’s in Brazilië, waar de oogstperiode net is afgelopen, zorgt tijdelijk voor een lagere uitvoer.

Brazilië exporteerde vorige maand 26 procent minder onverwerkte koffiebonen dan in dezelfde maand vorig jaar. De uitvoer van geroosterde bonen daalde met 10 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content