Vandaag Amerikaans banenrapport

Vanmiddag worden per uitzondering de Amerikaanse arbeidsmarktcijfers gepubliceerd. Cijfers waar volgens Geert Van Herck van Leleux reikhalzend naar uitgekeken wordt. Het belooft een interessante week te worden op de beurzen.

Door de Amerikaanse “shutdown” werden heel wat belangrijke economische indicatoren niet gepubliceerd. Immers, de overheidsdiensten die zich hiermee bezighielden, werden door het geruzie in Washington D.C. lamgelegd.

Maar vorige week werd er een akkoord bereikt en zijn alle overheidsdiensten weer aan het werk. En de cijferlawine kan dus beginnen. Te beginnen met de publicatie van het Amerikaanse banenrapport dat normaal de eerste vrijdag van elke maand wordt bekendgemaakt.

Dit rapport wordt deze namiddag gepubliceerd (14u30 Belgische tijd). De cijfers over de arbeidsmarkt zijn op dit ogenblik veruit de belangrijkste cijfers waarnaar economisten en analisten uitkijken.

Want tot hiertoe kenmerkt het Amerikaanse economisch herstel zich door een lager-dan-normale jobcreatie.

En deze ondermaatse groei behoort wellicht tot de belangrijkste reden waarom de Federal Reserve het monetaire beleid ongemoeid liet op haar laatste vergadering van september (de meeste recente rondvraag onder analisten wijst in de richting van maart 2014 voor de start van de befaamde “tapering”).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content