Vallourec krijgt advies afbouwen

Op de weekgrafiek zien we volgens Geert Van Herck van Leleux het koersverloop van Vallourec over de afgelopen 3,5 jaar. Vooral van midden 2011 tot midden 2012 kreeg het aandeel het zwaar te verduren.

Vanaf de zomer van 2012 trad een herstel op. Maar de winstwaarschuwing van september 2013 zorgde voor een trendommekeer.

Op dat ogenblik zagen we volgens Van Herck vanuit technisch standpunt ook dat de RSI-indicator het hoogste niveau in jaren bereikt had. De koersdaling ging tevens door de stijgende steunlijn van juni 2012.

Wel vond de koers horizontale steun op 37,10 euro. Daarnaast heeft de RSI-indicator een zeer laag peil bereikt waardoor Van Herck niet geneigd is om op dit ogenblik reeds te verkopen.

Hij verwacht eerder een uitbodemingsfase en een opwaartse

correctie. Van die correctie wil hij profiteren om uit te stappen en het verlies te beperken.

Op de daggrafiek ziet Van Herck de koersactie van de afgelopen 12 maanden. Ook hier valt op dat de momentumindicator (RSI) de afgelopen maanden een positieve divergentie zien.

Dit pleit in de richting van een verdere koersopvering in de komende weken. Een dalende weerstandslijn op korte termijn werd opwaarts doorbroken en dit voedt het constructieve beeld op korte termijn. Van Herck heeft een advies afbouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content