UPS wil overname TNT Express laten slagen

UPS heeft vorige week aan journalisten laten weten, vast te houden aan het voornemen om TNT Express over te nemen. UPS drong er bij de Europese Commissie op aan om ‘redelijk’ te zijn bij de beoordeling van de overnametransactie. Het aandeel TNT Express wordt door ABN Amro gevolgd met een houdadvies.

Tegenover journalisten van Thomson Reuters heeft Daniel Brutto, hoofd van UPS International, gisteren opgemerkt vastbesloten te zijn de deal met TNT Express tot een goed einde te brengen.

De Amerikaanse pakketdienst heeft een bod gedaan van USD 5,2 miljard op TNT Express en maande de Europese Commissie (EC) gisteren tot redelijkheid bij het beoordelen van de deal.

Vorige week meldden bronnen dat de EC bezwaar zal aantekenen tegen de acquisitie. De EC zou zich zorgen maken over het feit dat er na de overname nog maar drie pakketbezorgers over zouden blijven die in Europa op volledige schaal bezorgdiensten kunnen leveren. Dit zou nadelig kunnen uitpakken voor consumenten.

Alle betrokken partijen bereid tot redelijkheid

Daniel Brutto was onlangs in Brussel om te spreken met functionarissen van de EC. Hij liet tegenover journalisten weten, geen reden te zien waarom de overname van TNT Express niet door kan gaan, mits zowel de EC als de betrokken bedrijven bereid zijn tot redelijkheid.

De analisten van ABN Amro denken dat de opmerkingen van Brutto duidelijk maken dat UPS zeer gecommitteerd is aan de voorgenomen overname van TNT Express.

Gezien de huidige koers van het aandeel TNT Express zijn er in de markt nog altijd partijen die twijfelen aan het slagen van de overnamedeal. ABN Amro kiest er voor het houdadvies voor het aandeel TNT Express te handhaven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content