Umicore hoger met Capital Markets Days op komst

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij sinds vanmiddag de koersen verder zijn aangetrokken. De belangrijkste indices laten winsten van zowat anderhalf procent optekenen.

KBC laat zich van de beste zijde zien, ook Umicore ligt goed op koers. Morgen en overmorgen organiseert Umicore de Capital Markets Days in Zuid-Korea, waarbij vooral aandacht zal worden besteed aan de automobielactiviteiten.

Aan dit onderwerp zijn verschillende voordrachten gewijd. Wim Hoste van KBC Securities is van mening dat op korte termijn een katalysator voor de koers ontbreekt, zodat het aandeel slechts een houden-advies krijgt.

Lagere toppen en bodems duwen AEX lager en lager

Lagere toppen en bodems voeren nog steeds de boventoon en drukken de AEX lager en lager. De steun op 291,35 biedt momenteel enige soelaas, maar heeft geen invloed op het actuele negatieve sentiment.

Zolang de dalende trendlijn en eerste weerstand intact zijn, hebben de negatieve krachten duidelijk de overhand. Onder 291,35 komt de november 2011 low in zicht op 268,74.

De onderkant van het middellange termijn stijgende trendkanaal ligt nog steeds onder vuur. Deze steunlijn loopt thans rond 299 – 300.

Een weekslot hieronder en een daling onder de laatste bodem 295,37 bevestigt zwakte. Een daling van de index richting de volgende steunniveaus 291,35 en 268,74 is dan mogelijk. Enkel bij een uitbraak boven horizontale weerstand 313,46 verbetert het beeld op de weekgrafiek wat.

Het lange termijn beeld van de AEX-index is door de recente prijsbewegingen aanzienlijk opgeklaard. De langere termijn koersdoelen liggen nu op respectievelijk 340 en 347.

Echter, na de recente stijgingen dient rekening gehouden worden met tussentijdse correcties. Zolang deze worden opgevangen boven de steun op 305,55 verandert er niets aan het positieve beeld.

Maar een slotnotering eronder verzwakt het langere termijn beeld. Er dient dan vervolgens rekening gehouden te worden met een grotere terugval.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content