Uitstel foreclosures bij VS-grootbanken is negatief signaal

JP Morgan Chase kondigde aan dat het meer dan 56.000 foreclosures, gedwongen verkopen van woningen, gaat uitstellen. De aanleiding voor het uitstel zijn administratieve redenen.

GMAC kondigde eerder al aan dat het foreclosures in 23 staten uitstelt vanwege dezelfde reden. Het ligt in de lijn van de verwachtingen dat andere banken deze voorbeelden gaan volgen.

Het uitstel van foreclosures bij de VS-grootbanken is echter een negatief signaal. Op het eerste gezicht lijkt dat niet zo, want het tempo van gedwongen huizenverkopen zal vertragen.

Laurie Maggiano, Policy Director in de Treasury Department’s Homeownership Preservation Office, wijst er echter op dat op deze manier het herstel van de vastgoedmarkt langer op zich zal laten wachten.

Hierboven hadden we het over adminstratieve redenen, maar eigenlijk zijn die van juridische aard. Mogelijk zijn een aantal foreclosures niet legaal gebeurd, waardoor ze herzien kunnen worden.

Daardoor kunnen de banken opnieuw in de problemen raken. De banken zullen zodoende nog minder geneigd zijn om nieuwe leningen toe te staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content