Uitstekende resultaten voor Ablynx

Ablynx deelde vandaag mee dat haar anti-IL-6R Nanobody, ALX-0061, het eindpunt voor werkzaamheid bereikte van aanzienlijke verbetering van de belangrijkste indicatoren van de ziekteactiviteit, in de tussentijdse analyse op week 12 van de Fase I/II studie in patiënten met matige tot ernstige actieve reumatoïde artritis (RA), bovenop een stabiele behandeling met methotrexaat. Finale resultaten na 24 weken worden verwacht in het eerste kwartaal van 2013.

In deze Fase I/II studie, werden 37 RA patiënten gerecruteerd voor de toediening met meervoudige doses tijdens het Fase II studiegedeelte.

De patiënten kregen in drie willekeurige doseringsgroepen ALX-0061 intraveneus toegediend (1mg/kg om de 4 weken, 3mg/kg om de 4 weken en 6mg/kg om de 8 weken) of placebo. In tussentijdse analyse op week 12, bereikte de dosis van 3mg/kg ALX-0061 het werkzaamheidseindpunt met statistisch significante verbetering in DAS28 remissie en ACR20 scores in vergelijking met placebo.

Verhoogd koersdoel

Volgens Jan De Kerpel maakte Ablynx uitstekende resultaten wat betreft het anti-IL-6R Nanobody ALX-0061. Het koopadvies blijft op de basis van deze resultaten gehandhaafd, terwijl het koersdoel voor het aandeel wordt opgetrokken van 7 euro voordien tot 9 euro nu.

Het zal volgens De Kerpel duidelijk zijn dat deze resultaten de aandacht zullen trekken van farmaceutische bedrijven die werken aan ontstekingsremmers.

Daardoor bevindt De Kerpel zich in een uitstekende positie om een partnership te kunnen afsluiten. Meer resultaten over anti-IL-6R Nanobody ALX-0061 worden in het eerste kwartaal van volgend jaar verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content