Uitkijken bij Cofinimmo naar nieuws over Brusselse kantorenmarkt

Vastgoedbevak Confinimmo maakt de resultaten over de eerste helft van het boekjaar op 1 augustus voor opening van de beurs bekend.

De cijfers worden gevolgd door de traditionele conference call, die nog dezelfde dag om 11 uur zal worden georganiseerd.

Bank Degroof merkt op dat er tijdens het tweede kwartaal drie investeringen werden gedaan, terwijl er anderzijds geen desinvesteringen werden gedaan. Cofinimmo heeft zoals gepland een gebouw van 9000 m² overgenomen dat aan de federale politie wordt verhuurd.

Koersdoel iets lager

Bank Degroof merkt nog op dat de schadevergoeding betaald door Belfius Bank voor het verlaten van het Livingstone gebouw door Cofinimmo gelijkmatig werd gespreid over het vierde en het eerste kwartaal, terwijl het bedrag van 11,20 miljoen euro in het eerste kwartaal werd geïnd.

Zonder dit bedrag zou de winst per aandeel zijn uitgekomen op 1,72 in plaats van 1,90 euro. Het is uitkijken bij Cofinimmo naar nieuws over de Brusselse kantorenmarkt, aldus Bank Degroof. Die heeft een neutraal advies voor het aandeel, met een verlaagd koersdoel van 96 in plaats van 99 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content