UCB rondt studie Vimpat met succes af

De biofarmaceutische groep kwam met overtuigende resultaten van een fase 3 klinische studie over het gebruik van Vimpat als monotherapie tegen epilepsie.

UCB heeft aangegeven dat in een eerste stap in de VS in de tweede jaarhelft een bijkomende aanvraag tot commercialisering zal ingediend worden voor Vimpat als monotherapie tegen epilepsie. Momenteel wordt het geneesmiddel overal ter wereld verkocht als aanvullende behandeling tegen de aandoening.

De aanvraag is absoluut noodzakelijk om het volledige omzetpotentieel van Vimpat te realiseren. UCB schat de piek van dat potentieel op 1,2 miljard euro per jaar. Dat niveau zou over 5 à 6 jaar bereikt worden. De twee andere gecommercialiseerde geneesmiddelen van UCB (Cimzia tegen de ziekte van Crohn en reuma) en Neupro (tegen de ziekte van Parkinson) hebben een piekpotentieel van respectievelijk 1,5 miljard en 400 miljoen euro per jaar.

Samen kunnen de geneesmiddelen een piekomzet van 3,1 miljard euro genereren (tegenover 934 miljoen euro in 2012). Dit is bijna evenveel als de totale omzet van vorig jaar, die op 3,4 miljard euro afklokte. UCB beschikt ook nog over een goedgevulde pijplijn met bijvoorbeeld brivaracetam (experimentele behandeling van epilepsie, in fase 3 van de klinische studies), epratuzumab (kandidaat-geneesmiddel tegen lupus, in fase 3) en een anti-sclerose geneesmiddel dat ontwikkeld wordt samen met partner Amgen (behandeling van osteoporose, in fase 3).

Partner Content