UCB maakt weinig indruk met de cijfers

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen ten opzichte van de opening zelfs nog iets verder zijn opgelopen. Zowel in het geval van de Euro Stoxx 50 als van de BEL 20 is er momenteel sprake van een verlies van zowat driekwart procent.

Op de Brusselse beurs maakte UCB vanmorgen met de cijfers weinig indruk (zie hieronder). De cijfers waren conform de verwachtingen en zaten blijkbaar al in de koers van het aandeel verrekend. Nyrstar en Bekaert zijn samen met telco’s Belgacom en Mobistar momenteel de sterkste dalers binnen de index.

In Denemarken wordt er onderhandeld over het lot van Vestas Wind Systems, de grootste bouwer van windmolens in de wereld. De Deense regering heeft al te verstaan gegeven geen rechtstreekse steun te verlenen aan het bedrijf, dat in financiële moeilijkheden is beland.

UCB heeft keerpunt bereikt

Vanmorgen maakte UCB de resultaten over de eerste negen maanden bekend. Dit was het begeleidende commentaar op de cijfers:

“In de eerste negen maanden bereikten Cimzia®, Vimpat® en Neupro® meer dan 382 000 patiënten met een sterke groei van 50% netto-omzet tot EUR 665 miljoen. UCB heeft nu het keerpunt bereikt waar de netto-omzet van onze nieuwe kerngeneesmiddelen hoger is dan die van de Keppra®-franchise – de ‘cross-over’, aldus Roch Doliveux, Chief Executive Officer van UCB. “Deze resultaten bevestigen onze ambitie om meer dan 1,5 miljoen patiënten te bereiken met Cimzia®, Vimpat® and Neupro®, met als streefwaarde een gecombineerde piekomzet van ten minste EUR 3,1 miljard in de tweede helft van dit decennium.”

De opbrengsten in de eerste negen maanden van 2012 stegen met 5% in vergelijking met de vorige interimperiode tot EUR 2 565 miljoen (stabiel bij constante wisselkoersen) door de sterke groeiresultaten van de kerngeneesmiddelen Cimzia®, Vimpat® en Neupro®, evenals E Keppra® in Japan.

De onderliggende rentabiliteit (recurrente EBITDA) en de nettowinstresultaten voldoen aan de bedrijfsverwachtingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content