UCB goed op weg om guidance voor 2012 te realiseren

Onlangs maakte UCB de resultaten over de eerste negen maanden bekend. Dit was het begeleidende commentaar op de cijfers:

“In de eerste negen maanden bereikten Cimzia®, Vimpat® en Neupro® meer dan 382 000 patiënten met een sterke groei van 50% netto-omzet tot EUR 665 miljoen. UCB heeft nu het keerpunt bereikt waar de netto-omzet van onze nieuwe kerngeneesmiddelen hoger is dan die van de Keppra®-franchise – de ‘cross-over’, aldus Roch Doliveux, Chief Executive Officer van UCB. “Deze resultaten bevestigen onze ambitie om meer dan 1,5 miljoen patiënten te bereiken met Cimzia®, Vimpat® and Neupro®, met als streefwaarde een gecombineerde piekomzet van ten minste EUR 3,1 miljard in de tweede helft van dit decennium.”

De opbrengsten in de eerste negen maanden van 2012 stegen met 5% in vergelijking met de vorige interimperiode tot EUR 2 565 miljoen (stabiel bij constante wisselkoersen) door de sterke groeiresultaten van de kerngeneesmiddelen Cimzia®, Vimpat® en Neupro®, evenals E Keppra® in Japan. De onderliggende rentabiliteit (recurrente EBITDA) en de nettowinstresultaten voldoen aan de bedrijfsverwachtingen.

Verkopen CVN overtreffen voor het eerst die van Keppra

Jan De Kerpel van KBC Securities merkt op dat de verkopen van CVN voor het eerst die van Keppra overtroffen. Uit de update over de eerste negen maanden van het boekjaar blijkt dat UCB goed op weg is om de guidance voor 2012 te realiseren. De Kerpel handhaaft een neutraal advies, maar verhoogt het koersdoel van 42 naar 44 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content