Twee divisies van Arseus laten indrukwekkende groei optekenen

In een telefonisch interview verklaarde topman Ger van Jeveren van Arseus zich opnieuw zeer in zijn nopjes met de resultaten die zijn bedrijf tijdens het derde kwartaal neerzette.

Zonder rekening te houden met valuta-effecten (koersdaling Braziliaanse real en Amerikaanse dollar) zou de omzet van Fagron met 9,90% zijn gestegen.

Ger van Jeveren: “Wanneer we kijken naar de economische omgeving, kunnen we niet anders stellen dan dat we een indrukwekkende groei hebben neergezet. We mogen daarbij niet vergeten dat ook Corilus een groei met 10,70% kon neerzetten. Ook naar de toekomst toe blijven we positief, 2012 zal het vijfde jaar op rij zijn dat de winstgevendheid sneller toeneemt dan de omzet.”

Hieronder vindt u een overzicht van de prestaties geleverd per divisie:

Fagron
Fagron groeide in het derde kwartaal met 7,0% (+8,1% tegen constante wisselkoersen) naar € 65,5 miljoen. De organische groei kwam uit op 8,7% (+9,9% tegen constante wisselkoersen). De sterke resultaten van Fagron zijn een bevestiging van het succes van de strategie van Fagron waarbij het optimaliseren en innoveren van magistrale bereidingen centraal staat.
Als onderdeel van deze strategie ontwikkelt en introduceert Fagron continu nieuwe producten en concepten om in de wereldwijd groeiende behoefte aan tailor-made medicatie te voorzien. Fagron zal haar marktleiderschap in de snelgroeiende markt voor magistrale bereidingen verder versterken via een actieve buy-and-build strategie, het opstarten van greenfields en een robuuste
organische groei. De nadruk ligt op acquisities in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

Arseus Dental
De omzet van Arseus Dental groeide in het derde kwartaal met 1,1% naar € 34,9 miljoen. Deze groei wordt mede veroorzaakt door een toenemende vraag naar 3-dimensionale dentale beeldvormingapparatuur. De investeringsbereidheid van Nederlandse tandartsen is toegenomen na het besluit om de proef met vrije tandartstarieven in Nederland per 1 januari 2013 te beëindigen. Het is op dit moment te vroeg om vast te stellen of er sprake is van een structureel marktherstel in Nederland.

Arseus Medical
De omzet van Arseus Medical daalde in het derde kwartaal met 2,2% naar € 12,4 miljoen. In het derde kwartaal heeft Arseus Medical wederom met succes nieuwe medische producten en concepten geïntroduceerd. Hiermee kon de afbouw van de activiteiten gericht op incontinentie echter niet volledig worden gecompenseerd. Arseus Medical Nederland en de activiteiten gericht naar ophtalmologen en bandagisten in België kenden een sterk derde kwartaal. In lijn met de innovatiestrategie zal er in het vierde kwartaal van 2012 een nieuwe geminiaturiseerde laparoscopische stapler van Cardica op de markt worden eïntroduceerd.

Corilus
Corilus groeide in het derde kwartaal met 10,7% naar € 9,1 miljoen. Dit indrukwekkende resultaat is te verklaren door de verdere versterking van het marktleiderschap van Corilus in België, Frankrijk en Nederland en door de continue ontwikkeling en introductie van nieuwe softwareoplossingen voor medisch professionals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content