Trend op Amsterdamse beurs lijkt opnieuw richting negatief te evolueren

De Europese beurzen zijn vandaag opnieuw lager gesloten, waarbij de verliezen in sommige gevallen toch behoorlijk opliepen. De Euro Stoxx 50 stond bij het slot van de handel 1,60% in het rood en kon zodoende maar nipt standhouden boven het niveau van 2300.

Ook de BEL 20 werd lager afgevlagd, maar kon de schade beperken tot iets meer dan een half procent. Koopjesjagers visten Mobistar weer op, nadat dit aandeel vorige week zwaar werd afgestraft. Ageas maakte vandaag een bijzonder slechte beurt.

Beren kunnen in geval van AEX weer aan zet komen

De AEX-index deed vrijdag bij opening een stap terug en testte de dalende weerstandslijn van de afgelopen weken als nieuwe (tussenliggende) steun. Wanneer deze trendlijn buiten beschouwing gelaten wordt, blijft een consolidatiepatroon over tussen de steun van 299,92 punten en de weerstand van 313,42 punten.

Dit laatste niveau moet op basis van een slotkoers doorbroken worden om het korte termijn herstel voort te kunnen zetten richting de volgende weerstandszone van 316,67 – 320,18.

sfeerbeeld

De AEX-index heeft in de afgelopen weken een dalende beweging ingezet die opgevangen wordt aan de onderkant van het middellange termijn stijgende trendkanaal. Deze steunlijn komt thans binnen rond 298,50 punten en dit steunniveau loopt ieder week wat op.

Bij een weekslot boven de eerste weerstand van 320,18 punten (oude bodem) verbetert het plaatje en kan een herstel volgen richting 337,20. Hier liggen de toppen van medio maart. Bij een weekslot onder 298,50 punten zijn de beren weer aan zet. Vandaag werd de index afgevlagd op 308,30.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content