Trend eerste halfjaar kan zich in tweede halfjaar verder zetten bij Deceuninck

Op 23 augustus voor opening van de beurs maakt Deceuninck de resultaten over de eerste zes maanden van het jaar bekend. Het betreft de volledige cijfers, want het bedrijf heeft enkele weken geleden al de omzetcijfers over de betreffende verslagperiode bekendgemaakt.

Over het eerste halfjaar stegen de verkopen met 2%. De volumes daalden met 0,50%, de price/mix was 3% beter en valutaverhoudingen hadden een positief effect van 0,50%. Ten opzichte van het eerste kwartaal was tijdens het tweede kwartaal van een volumegroei sprake.

Neutraal advies blijft behouden

De analisten van ING denken dat de REBITDA stabiel zijn gebleven op 24,90 miljoen euro, wat neerkomt op een marge van 9,10%. Daarbij wordt uitgegaan van een stabiele brutomarges in een omgeving van hoge grondstoffenprijzen. Die prijzen zijn recent echter gestabiliseerd of zelfs lichtjes gedaald.

De nettowinst zou min of meer stabiel zijn gebleven op 2,90 miljoen euro, of een winst per aandeel van 0,03 euro. Op basis van een verwachte koers-winstverhouding van 12,50 is het aandeel Deceuninck niet bepaald goedkoop, op basis van een EV/EBITDA of 4.2x is het evenwel niet te duur. Het advies houden en het koersdoel van 1,25 euro blijft behouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content