Trend bij goud is omgeslagen
Jarenlang is er volgens Royal Bank of Scotland sprake geweest van een goudbullmarkt, een sterk opgaande trend. Echter, momenteel worden de eerste stappen gezet in een overgangsfase naar een middellange termijn dalende trend. De koers breekt uit een driehoek en zakt tegelijkertijd onder de gemiddeldelijn, zoals zichtbaar is op de weekgrafiek.
Een mooie serie hogere toppen en hogere bodems sierde jarenlang het beeld. Maar na het plaatsen van een relatief hoge top op afgerond 1920 is de koers in een kwakkelfase terecht gekomen.
Er werden lagere toppen en hogere bodems genoteerd, waardoor technisch analisten lineaal en potlood ter hand konden nemen om een driehoek in te tekenen.
Een pauzepatroon waarin de koers per saldo zijwaarts beweegt. Pas bij een duidelijke uitbraak buiten de driehoek kan een nieuwe significante beweging van start gaan.
Dat is onlangs gebeurd. De beren namen het voortouw en braken uit de driehoek. Maar tegelijkertijd zakte de koers onder de
sleepkabel. Kortom, de beren braken ook nog eens uit de uptrend.
Druk van de beren wordt groter en groter
Al met al is het duidelijk dat de berendruk groot is, en
daarmee een aanval richting de steunzone op afgerond 1523,00-1478,50 een aannemelijk scenario is.
Bovendien ondersteunt de RSI de tendens tot dalen door vanaf de 50-lijn omlaag te duiken.
De eerste stap binnen de overgangsfase is gezet, de breakout-beweging is in volle gang. Daarna zal er een pullbackbeweging
starten om de uitbraak te valideren.
Belangrijk is waar de pullbackbeweging binnenkort opdroogt. Wanneer dit onder de sleepkabel het geval is en de beren weten een lagere top te plaatsen, dan is de overgangsfase klaar en kan er een nieuwe serie actie- en reactiebewegingen starten, omlaag in dit geval.
Anders gezegd, de contouren van een dalende trend worden dan zichtbaar. Nu krijgt u volgens Royal Bank of Scotland nog een acceptabele prijs voor uw goudklompje. Straks hangt er een heel ander prijskaartje aan.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier