Transics steunt duurzaam rijgedrag

Transics International trekt resoluut de kaart van ecologisch – en dus economisch – rijgedrag. Waar de Transics oplossingen al langer zuinig en veilig rijden in de hand werkten, worden die nu ook gekoppeld aan een innovatieve tool voor rijstijlanalyse van het Leuvense Key Driving Competences.

Beide spelers profileren zich tevens als actieve sponsors/medewerkers van Eco-driving XL, een nieuw initiatief van Bond Beter Leefmilieu om eco-driving bij vrachtwagenchauffeurs te bevorderen.

De Transics oplossingen voor vlootbeheer hebben één doel voor ogen: Europese transport- en logistieke bedrijven helpen om (kosten-)efficiënter, veiliger en milieuvriendelijker te werken.

De TX-MAX boordcomputer, bijvoorbeeld, registreert het verbruik en rijgedrag van de chauffeur en zorgt voor heldere analyserapporten. Applicaties zoals TX-Geofencing en TX-Navigation helpen transporteurs onnodige kilometers te vermijden en de TX-To-CAN connectie zorgt voor gedetailleerde technische motorinformatie.

Door die permanente monitoring van rijgedrag, brandstofverbruik en technische performantie, kunnen transport- en logistieke ondernemingen hun brandstofkosten drukken, de CO2-uitstoot verlagen en veiliger rijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content