Total is op de beurs aan een herstel bezig

Op de weekgrafiek analyseerde Geert Van Herck van Leleux het koersverloop van Total sinds de start van de financieel-economische crisis van 2007.

De koers ging tijdens die crisis meer dan 50% onderuit. Opvallend is ook dat de koers een bodem liet optekenen in 2011 (29,40 euro), een bodem die onder deze van 2008 (31,52 euro) lag.

Sinds de bodem van 2011 is de koers aan een herstel bezig. Wat de aandacht van Van Herck trekt in deze grafiek is het feit dat de koers in de buurt komt van de dalende weerstandslijn die de toppen van 2009, 2011 en 2012 met elkaar verbindt.

Een opwaartse uitbraak in het zog van een betere internationale conjunctuur en olieprijs is mogelijk en kan de koers naar de

toppen van 44,55 en 46,73 euro sturen.

Geert Van Herck merkte ook op dat de RSI-indicator opwaarts is uitgebroken en de koers mee hoger begeleidt. Op de daggrafiek ziet hij de eerste aanzet van de opwaartse uitbraak.

De afgelopen maanden zorgde de horizontale weerstand van 40 euro voor een rem op de koersontwikkeling. Afgelopen week nam de koers deze kaap en Van Herck verwacht de komende weken en maanden een verder herstel van de koers van Total.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content