Topman Paul Fowler verlaagt Nyrstar

De Raad Van Bestuur van Nyrstar heeft vandaag het vertrek van de gedelegeerd bestuurder Paul Fowler aangekondigd. Paul heeft beslist Nyrstar te verlaten om persoonlijke redenen.

Huidig non-executive Director, Roland Junck, zal met onmiddellijke ingang Paul opvolgen als Chief Executive Officer.

In zijn verklaring zei de Heer Julien De Wilde, voorzitter van de Raad van Bestuur,: “Paul was sterk betrokken bij de creatie van Nyrstar. Hij heeft het bedrijf geleid vanaf zijn ontstaan. Paul ging zijn team voor bij het nemen van de moeilijke beslissingen naar aanleiding van de huidige economische downturn”.

“Wij bedanken Paul voor zijn substantiële bijdrage en wensen hem alle succes toe bij zijn toekomstige projecten” voegt de Heer De Wilde nog toe.

Roland Junck, bestuurder sinds September 2007, was in het verleden gedelegeerd bestuurder bij Arcelor Mittal en lid van de Management Board van Arcelor.

Roland begon zijn carrière bij Arbed in 1980 en werd daar tot Managing Director benoemd in 1996. In 1998 werd Roland tot Senior Vice President van Aceralia benoemd. Als Senior Vice President was hij lid van de Group Management Board van Arbed en dit van 1999 tot 2002, jaar waarin hij benoemd werd tot senior executive vice president van het dan gecreëerde Arcelor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content