Tom Simonts (KBC Securities): “Sterke onderliggende prestatie portefeuille Sofina

Op 27 augustus jl. heeft Sofina via haar website (www.sofina.be) haar halfjaarlijkse geconsolideerde resultaten gepubliceerd, die opgesteld zijn volgens de IAS34 normen en, die op 30 juni 2010 een winst toonden van 56,5 miljoen euro (op groepsniveau).

Behalve de vermelde elementen in haar halfjaarlijks financieel verslag, heeft Sofina geen belangrijke wijzigingen in haar portefeuille te melden. De holding heeft haar portefeuille private equity actief beheerd.

De distributie uit de private equity fondsen is weer op gang gekomen; de recente verkoop door Bencis II van het Nederlandse bedrijf Catalpa, een locale speler op de crèchemarkt, is daar een voorbeeld van. Dit laatste heeft Sofina een eerste bedrag van 19 miljoen euro opgebracht.

Sinds de publicatie van het laatste halfjaarlijks financieel verslag zijn er geen feiten geweest die een beduidende invloed gehad hebben op de liquiditeit, solvabiliteit of rendabiliteit van de onderneming.

De belangrijkste beursgenoteerde participaties zijn niettemin onderworpen gebleven aan de evolutie van de beurskoers. De onzekerheden van de financiële markten en beurzen maken het niet mogelijk een raming te geven van de resultaten van het lopende boekjaar.

Tom Simonts (KBC Securities): “Ik stel een sterke onderliggende prestatie vast in de private equity portefeuille van Sofina. Het advies accumulate voor het aandeel blijft gehandhaafd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content