Tom Simonts (KBC Securities): “Bois Sauvage bouwt schulden verder af”

Compagnie du Bois Sauvage heeft zijn beleid van geleidelijke schuldvermindering en versterking van zijn balansstructuur voortgezet.

Zoals aangekondigd begin oktober heeft Compagnie du Bois Sauvage, in overleg met het management van de Bank Degroof, de verkoop voltooid van haar gehele participatie in Bank Degroof (14%) aan een consortium bestaande uit Group Cobepa en de familie Cigrang.

De transactie is aan de goedkeuring van de toezichthouders onderworpen. De betaling van deze transactie zal plaatsvinden na ontvangst van de goedkeuring (binnen 90 dagen na de transactie).

De vennootschap heeft ook haar participatie in Cofinimmo (verkoop van 130.000 aandelen) verminderd en het grootste deel van haar belang in Tessenderlo verkocht.

Onder voorbehoud van de goedkeuring van de transactie door de Bank Degroof, zal de geconsolideerde netto schuld tot EUR 40 miljoen teruggebracht worden, een daling van EUR 209 miljoen sinds 1 januari 2010.

Op grond van de instemming van de Buitengewone Algemene Vergadering van 28 april 2010 tot de terugkoop van zijn eigen aandelen, heeft Compagnie du Bois Sauvage een discretionair mandaat gegeven aan ING België met de bevoegdheid dit programma zelfstandig uit te voeren vanaf 18 oktober 2010.

Tom Simonts (KBC Securities): “Bois Sauvage bouwt de schulden verder af. De holding is op de huidige koersniveaus allesbehalve duur gewaardeerd, zodat we ons koopadvies handhaven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content