Toll Brothers bevestigt herstel VS-vastgoedsector

Vanmiddag maakte Toll Brothers, de grootste bouwgroep van luxewoningen, de resultaten over het derde kwartaal van het boekjaar 2011-2012 bekend. De winst was over de verslagperiode beter dan verwacht, terwijl ook de omzet een stijging te zien gaf.

Per aandeel werd 36 dollarcent verdiend, tegenover 25 dollarcent tijdens dezelfde periode van vorig jaar. De consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een winst per aandeel van 18 dollarcent.

De koers van het aandeel is in reactie gestegen tot het hoogste niveau sinds februari 2007. De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in het rood, zonder dat er van grote verliezen sprake is.

Indrukwekkende stijging olieprijs in afgelopen twee maanden

De olieprijs heeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers een indrukwekkende stijging laten zien in de afgelopen twee maanden. Het omgekeerde (H)oofd(S)chouderpatroon ‘voorspelde’ een prijsherstel naar de zone $ 115 – $ 117. In deze zone is begin mei ook een ‘gap’ gevormd.

Waarschijnlijk wordt deze ‘gap’ spoedig gesloten, waarna een reactie naar $ 108 is te verwachten. Een ‘golden cross’ tussen het 20-daags en 120-daags gemiddelde lijkt een kwestie van enkele dagen, waarna de trend weer ‘opwaarts’ kan worden beschouwd. Na een beperkte correctie boven $ 108 wordt $ 126 het volgende koersdoel.

Eigenaardige discrepantie

Er zit een eigenaardige discrepantie tussen de prijsstijging van West Texas Intermediate (WTI) en Brent olie. De eerste is sinds juni gestegen met 18 dollar per vat en de laatste met 24. Het groeiende gat tussen prijzen van de twee belangrijke oliesoorten is niet te handhaven, meent zakenbank Goldman Sachs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content