Toch voorzichtig blijven met Barco ondanks al sterk gedaalde koers

Vrijdag voor opening van de beurs maakt Barco de resultaten over het eerste halfjaar bekend. De publicatie van de cijfers wordt gevolgd door een conference call voor de analisten. Siddy Jobe van Bank Degroof merkt op dat Barco geen guidance gaf voor het boekjaar 2012.

Het objectief op middenlange tot lange termijn is een groei van de omzet met 10%, een 15% EBITDA-margin en een 20% ROCE. Op het einde van het eerste kwartaal stond het orderboekje op 494,20 miljoen euro, of een stijging met 5% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

Wat gaat Barco zeggen over 2012?

Het bedrijf realiseert ongeveer 45% van zijn jaaromzet in dollar of in dollargerelateerde valuta’s. De euro is met ruim 10% gedaald ten opzichte van de dollar en daar kan het bedrijf dus van profiteren. Jobe verwacht dat het tweede kwartaal beter zal zijn geweest dan het eerste.

Sinds de piek bereikt op 18 april is de koers van Barco met 25,60%, terwijl de BEL 20 index slechts 1,60% is gedaald. De zwakke prestatie heeft vooral te maken met de zwakke trading update die het bedrijf gaf.

Jobe blijft met de cijfers op komst voorzichtig wat de evolutie van de orders betreft, maar heeft toch een opbouwen-advies met een koersdoel van 56 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content