Tijdelijke vlucht uit defensieve waarden, cyclische waarden profiteren

Net zoals andere verkopers van luxeproducten moest Remy Cointreau wat terrein prijsgeven. De afgelopen dagen konden de cyclische waarden volgens Geert Van Herck van Leleux profiteren van het herwonnen vertrouwen van de beleggers.

Door de verdere monetaire ingrepen van de FED en de ECB is de vrees weggenomen dat twee belangrijke economische regio’s in een financieel-economisch moeras zouden wegzinken.

Het spiegelbeeld van deze rush naar cyclische waarden is een daling van de koersen van defensievere sectoren, waaronder vooral de dranken- en de luxesector. In deze laatste sectoren opereert het Franse Remy Cointreau (producent van cognac en whisky).

Sinds begin augustus moest deze Franse drankenproducent een koersverlies van ongeveer 20% incasseren.

Is de afbouw van posities in defensievere waarden gerechtvaardigd?

Het is volgens Geert Van Herck nog maar de vraag of de afbouw van posities in defensievere waarden door grote institutionele beleggers gerechtvaardigd is. Want onlangs werden we er nog eens aan herinnerd hoe moeilijk de Chinese economie het blijft

hebben.

Een index die het producentenvertouwen meet, bereikte het laagste niveau van de afgelopen 10 maanden. En zonder herstel van het producentenvertrouwen gebeuren er geen investeringen en blijft de groei ondermaats.

Een belegger die wat verzekering in zijn/haar portefeuille wil opnemen, kan volgens Geert Van Herck enkele afgestrafte defensieve waarden in portefeuille nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content