Tijd voor Spanje tikt langzaam weg

Het was niet compleet onverwacht, maar toch vroeg Andaloesië vandaag vroeger dan verwacht overheidsssteun aan. Deze grote Spaanse regio zal niet de laatste zijn die in Madrid bij de federale overheid om geld moet gaan bedelen, ook voor vier of vijf andere regio’s tikt de tijd ongenadig weg.

Toch blijven de beleggers hopen dat er een gunstige oplossing voor de Europese problemen uit de bus komt, want ze laten zich door niets of niemand van de wijs brengen. Zowel de BEL 20 als de Euro Stoxx 50 konden vandaag winsten van meer dan driekwart procent vasthouden.

AB-InBev verraste in aangename zin, Bekaert was zwakgestemd. Veel bedrijfsnieuws was er niet, zodat de beleggers zich moesten beperken tot het nieuws van vorige week. Zetes was toen één van de bedrijven die interimresultaten bekendmaakte.

Langzame start boekjaar bij Zetes

De eerste jaarhelft van Zetes werd gekenmerkt door een langzame start in de order intake, waarvan de oorsprong zeer verschillend is in de twee divisies van de onderneming: de economische toestand heeft investeringsbeslissingen vertraagd, met name in de retailsector die van groot belang is voor de Goods ID divisie, en de verkoopscycli van kortlopende contracten van People ID werden pas afgerond in het tweede kwartaal.

De recurrente inkomsten in beide divisies blijven echter een sterke basis van de omzet vormen. De omzet van de Groep bleef stabiel op – 0,7% ten opzichte van de eerste helft van 2011.

De Goods ID divisie groeide met 6,2%, voornamelijk als gevolg van de overname van Zetes Zuid-Afrika in juli 2011. Bij een ongewijzigde consolidatiekring daalde de omzet van deze divisie met 3,3%. In de People ID divisie daalde de omzet met 21,3% in vergelijking met vorig jaar, maar het eerste semester van 2011 werd gekenmerkt door een zeer aanzienlijke verkoop van hardware.

De brutomarge bedraagt 43,9% van de omzet, wat zeer vergelijkbaar is met de brutomarge gedurende de eerste helft van 2011. In absolute waarde bedraagt de brutomarge € 45,3 miljoen, ten opzichte van € 46,0 miljoen het jaar ervoor.

De recurrente EBITDA van de Groep bedroeg € 5,3 miljoen, een daling van 41,2% ten opzichte van de eerste helft van 2011, – 53,5% in Goods ID en – 22,2% in People ID.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content