Tijd lijkt volgens Mario Monti rijp voor eurobonds

Op basis van de futures kunnen de Europese beurzen op een hogere opening afstevenen. Het zal echter duidelijk zijn dat de ondertoon zeer voorzichtig gaat blijven, want de problemen waar Europa mee wordt geconfronteerd blijven immens. Voorlopig wijzen de futures op iets hogere koersen.

Er zal vanzelfsprekend veel aandacht uitgaan naar de bedrijfsresultaten die vandaag en morgen worden bekendgemaakt, maar daarnaast wordt er ook geluisterd naar de Italiaanse premier Mario Monti. Die verklaarde vanmorgen dat de tijd langzamerhand rijp wordt voor eurobonds.

Algemene vergadering aandeelhouders CMB keurt dividend goed

De algemene vergadering van aandeelhouders van CMB heeft gisteren het voorstel goedgekeurd om over het boekjaar 2011 een brutodividend van 1,08 EUR per aandeel (0,81 EUR per aandeel netto) uit te keren.

Hiervan werd in september 2011 reeds 0,28 EUR bruto (0,21 EUR netto) per aandeel uitgekeerd als interim-dividend.

De verkoop van de aandelen Clarksons laat toe een bijkomend brutodividend van 0,52 EUR (0,39 EUR netto) per aandeel te betalen.

Het saldodividend van 1,32 EUR bruto (0,99 EUR netto) zal betaalbaar gesteld worden op 18 mei 2012.

Verder dient nog gemeld te worden dat Bocimar recent een overeenkomst heeft gesloten voor de aankoop van twee capesizeschepen met een draagvermogen van 176.000 dwt aan zeer competitieve voorwaarden.

Het betreft twee eenheden in aanbouw bij de Chinese werf Zhoushan Jinhaiwan. De oplevering van de schepen is voorzien voor juni 2012. De schepen zullen Mineral Hope en Mineral Faith genoemd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content