Tienduizenden Amerikanen zijn vorige week hun job kwijtgespeeld

Tienduizenden Amerikanen zijn vorige week hun job kwijtgespeeld, dit als gevolg van het aflopen van een gesubsidieerd programma ter bevordering van de tewerkstelling. Het gevolg daarvan zal nog niet zichtbaar zijn in de werkloosheidscijfers voor september, maar wel in die van oktober.

In totaal gaat het om ongeveer 250.000 jobs in 37 staten. Die jobs waren te danken aan het Temporary Assistance for Needy Families programma, dat een waarde van 5 miljard dollar had.

De staten betaalden volgens het Center on Budget and Policy Priorities ongeveer 1 miljard dollar aan lonen uit, maar daarnaast werd er nog hulp in andere vormen gegeven zoals huisvesting, voeding enzovoort.

Ongeveer de helft van de jobs was bestemd voor jongeren tijdens de zomermaanden, de andere helft voor gezinnen die het moeilijk hadden. Elke staat kreeg de keuze om eigen initiatieven te ontplooien.

Elizabeth Lower-Basch, senior policy analyst aan het Center for Law and Social Policy, merkt op dat deze tijdelijk tewerkgestelden in grote aantallen de arbeidsmarkt gaan bereiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content