ThromboGenics tekent overeenkomst met MSD voor productie van microplasmine

ThromboGenics kondigde de ondertekening aan van een 10-jarige productie-overeenkomst met MSD Biologics (V.K.) Ltd, een onderdeel van Merck BioManufacturing Network, voor de productie van microplasmine.

ThromboGenics meent dat deze overeenkomst zal tegemoet komen aan de commerciële productiebehoefte van de actieve substantie microplasmine.

Recent rondde ThromboGenics twee klinische Fase III studies af met microplasmine, het hoofdproduct van ThromboGenics, bij patiënten met vitreomaculaire adhesie (VMA).

Deze Fase III resultaten toonden het potentieel aan van microplasmine om de behandeling van retinale aandoeningen aanzienlijk te wijzigen.

ThromboGenics plant de indiening van het toelatingsdossier bij de FDA (Food and Drug Administration) en de EMA (European Medicines Agency) tegen midden 2011.

MSD Biologics, een onderneming gespecialiseerd in de productie van microbiologisch afgeleide eiwitten voor derde partijen, levert sinds 2007 microplasmine aan ThromboGenics, en zorgde voor het klinisch materiaal van het uitgebreide Fase III programma waarin meer dan 650 patiënten werden gerekruteerd in de V.S. en in Europa.

MSD Biologics zet de productie van microplasmine verder in zijn vestiging te Billingham (V.K.) die door de Amerikaanse FDA en het EMA werd goedgekeurd voor commerciële productie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content