ThromboGenics opnieuw uitschieter binnen BEL 20

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met vrij stevige winsten voor de belangrijkste indices. Zowel in het geval van de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 liepen de winsten op tot bijna een vol procent. ThromboGenics was opnieuw de uitschieter binnen de BEL 20.

‘De inflatie in de eurozone blijft naar verwachting nog voor een lange periode laag, en de rente daarom ook’. Dat zei president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, donderdag in een toelichting op het jongste rentebesluit.

De ECB handhaafde de rente op het historisch lage niveau van 0,25%. Na de onverwachte renteverlaging tijdens de vorige vergadering hadden markten verwacht dat de ECB meer zou vertellen over mogelijke nieuwe stimuleringsmaatregelen.

Alle ingrediënten voor extra non-conventionele maatregelen door de ECB zijn hiervoor volgens ABN Amro aanwezig. Zoals een lagere inflatie dan de doelstelling, een broos economisch herstel in de Eurozone en een sterke euro, die de exportpositie ondermijnt. De markten reageerden teleurgesteld, wat resulteerde in een hogere rente

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content