ThromboGenics ontvangt vooruitbetaling van Roche

ThromboGenics en BioInvent International kondigden vandaag aan dat zij €5 miljoen ontvingen van Roche voor de succesvolle technologie overdracht, zoals overeengekomen in de voorwaarden van de licentieovereenkomst voor TB-403, het innovatieve antilichaam tegen kanker.

De betaling gebeurde na de succesvolle overdracht en implementatie van de technologie en de procesontwikkeling naar Roche en dit in het kader van de huidige klinische ontwikkeling van TB-403.
De strategische alliantieovereenkomst met Roche voor TB-403 werd in juni 2008 ondertekend. Volgens de voorwaarden van deze lopende overeenkomst ontvingen ThromboGenics en BioInvent een eerste vooruitbetaling van €50 miljoen, met het vooruitzicht op mijlpaalbetalingen ten belope van €450 miljoen volgend op het bereiken van een aantal ontwikkelings- en commerciële doelstellingen, zowel als dubbelcijfer royalties op de toekomstige verkoop. ThromboGenics, dat TB-403 ontdekte, en BioInvent ontvangen respectievelijk 60% en 40% van de inkomsten van deze overeenkomst.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst is Roche verantwoordelijk voor alle ontwikkelingskosten voor TB-403, inbegrepen de beëindiging van de Fase Ib studie, die momenteel uitgevoerd wordt door BioInvent en ThromboGenics.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content