ThromboGenics door Wall Street Journal getipt als overnamekandidaat

Er bewoog in de afgelopen dagen nogal wat in de biotechnologiesector, met als blikvanger het bod dat door Glaxo Smith Kline werd uitgebracht op Human Genome Sciences. Het Brits farmabedrijf blijkt bereid te zijn om een premie van 100% te betalen om het Amerikaans biotechbedrijf over te nemen.

Binnen de sector van de biotechnologie zijn er wel meer deals hangende, het gonst er bovendien van de overnamegeruchten. In die zin is het interessant om te weten dat de Wall Street Journal (Europe) vanmorgen in een artikel suggereerde dat ThromboGenics een interessante overnamekandidaat zou kunnen zijn.

Deals voor een bedrag van 68 miljard dollar

Jan De Kerpel van KBC Securities merkt op dat tijdens de eerste zes maanden van dit jaar al voor een bedrag van 68 miljard dollar aan deals in de farma- en de biotechnologiesector werden getekend. Volgens De Kerpel worden daarbij aantrekkelijke prijzen betaald.

Gemiddeld werd bij overnames in de biotechnologiesector sinds 2005 een premie van 34% betaald. De Kerpel denkt dat het artikel in de WSJ ThromboGenics meer visibiliteit kan geven bij de beleggers wereldwijd. Hij heeft nog steeds een koopadvies voor het aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content