ThromboGenics boekte aanzienlijke vooruitgang in 2008

ThromboGenics gaf vandaag een business update en publiceerde zijn jaarcijfers voor de periode eindigend op 31 december 2008.

De afgelopen twaalf maanden boekte ThromboGenics over de gehele lijn aanzienlijke vooruitgang. De recente start van het Fase III klinisch programma van het hoofdproduct, microplasmine bij aandoeningen aan de achterkant van het oog, is daarbij het hoogtepunt.

De beslissing om het Fase III programma te starten was gebaseerd op de positieve resultaten van de Fase II klinische studies die in de loop van 2008 werden aangekondigd.

In juni 2008 kondigde ThromboGenics een andere belangrijke mijlpaal aan in de ontwikkeling van de onderneming, nl. de ondertekening van een belangrijke strategische alliantie met Roche voor zijn innovatieve anti-kanker antilichaam, TB-403 (anti-PlGF).

Deze overeenkomst resulteerde in een voorafbetaling van €30 miljoen die grotendeels zorgde voor de financiering van het verdere ontwikkelingsprogramma van de Onderneming.

De initiële betaling van de overeenkomst met Roche zorgde ervoor dat ThromboGenics een winst voor belastingen kon realiseren van € 12,2 miljoen in 2008.

Gezien de recent gemaakte vooruitgang is ThromboGenics ervan overtuigd dat over de volgende achttien maanden het mogelijk moet zijn aanzienlijke aandeelhouderswaarde te creëren, terwijl de Onderneming de waarde van zijn veelbelovende productenpijplijn verder maximaliseert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content