Theodoor Gilissen Bankiers blijft koper van Shell

Shell rapporteerde gisteren 4kw08 cijfers en Theodoor Gilissen Bankiers ging daar wat dieper op in. De winst zonder eenmalige effecten en geschoond voor voorraadeffecten bedroeg $ 4,2 mrd Dit is licht boven de consensusverwachting van $ 4,1 mrd en een daling van 26% ten opzichte van 4kw07.

De productie in het vierde kwartaal bedroeg circa 3,3 mln vaten per dag en is gelijk aan de productie in 4kw07. Shell wil het dividend in 2009 met 5% verhogen naar $ 1,68 per aandeel (omgerekend een dividendrendement van 6,7% op jaarbasis).

Hiernaast wil Shell de kapitaalinvesteringen in 2009 met 6% verhogen naar $ 32 mrd. Theodoor Gilissen Bankiers vindt deze beide signalen van het management positief in het huidige klimaat van een lage olieprijs.

Door hoge kapitaalinvesteringen in de afgelopen jaren verwachten de analisten van de bank dat de productie in 2010 weer zal gaan toenemen.

Hiernaast heeft Shell een sterke balans en kan daardoor de nadelige effecten van de huidige lage olieprijs ruimschoots opvangen. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat de olieprijs einde 2009 weer zal gaan oplopen. Shell is een Buy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content