Tessenderlo vandaag één van de blikvangers wat rapportering betreft

Op het vlak van bedrijfsresultaten zijn er vandaag toch weer opnieuw enkele grote namen die de revue passeren. In eigen land denken we daarbij op de eerste plaats aan de resultaten van Tessenderlo. Ook Floridienne en Fluxys komen verslag uitbrengen over het voorbije kwartaal.

Morgen zijn er dan onder andere de cijfers van EVS en Econocom. Vrijdag wordt de Belgische week afgesloten met de cijfers van KBC Ancora.

Maar vandaag zijn er ook nog een aantal interessante Europese bedrijven die komen rapporteren, waarbij we onder andere denken aan L’Oréal en Accor. In de VS is HJ Heinz de moeite van het vermelden waard, waarnaast ook een aantal Chinese bedrijven op de agenda staan.

Amerikaanse olievoorraden dalen, invoer stijgt

Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek volgens Royal Bank of Scotland dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 3,7 miljoen vaten is afgenomen naar 366,2 miljoen vaten.

De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten steeg naar gemiddeld 8,7 miljoen vaten ruwe olie per dag in tegenover 8,6 miljoen vaten per dag een week eerder.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg de voorbije 4 weken met een fractie naar 92,6 procent tegenover 92,4 procent een week eerder.

De voorraad loodvrije benzine daalde met 2,4 miljoen vaten en ook de stookolievoorraad kwam op weekbasis 0,7 miljoen vaten lager uit.

Loodvrije benzine en stookolie werden respectievelijk 0,8 en 2,4 procent duurder. De detailhandelsprijzen van loodvrije

benzine en diesel stegen fors en dit voor de zesde week op rij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content