Tessenderlo nog altijd redelijk gewaardeerd, koers kan hoger

Onlangs maakte Tessenderlo de resultaten over het tweede kwartaal en het eerste halfjaar bekend. De cijfers werden op de Brusselse beurs vrij goed onthaald, de koers van het aandeel kon in een onmiddllijke reactie een winst van zowat anderhalf procent vasthouden.

KBC Securities stelde vast dat de REBITDA tijdens het tweede kwartaal met 8% daalde, een daling die kleiner was dan algemeen verwacht. De positieve verrassingen waren niet toevallig afhankelijk van de twee groeipolen van het bedrijf, te weten Kerley en Gelatin & Akiolis.

Advies blijft staan op opbouwen

Het netto resultaat was negatief, dit als gevolg van de twee recent aangekondigde verkopen van bedrijfsonderdelen. Met deze verkopen waren afschrijvingen voor een bedrag van 33,50 miljoen euro gemoeid. Het ziet er naar uit dat Tessenderlo op het goede pad zit.

In de komende maanden kunnen nog andere bedrijfsonderdelen worden afgestoten. De analisten van KBC Securities zien nog opwaarts potentieel bij Tessenderlo en handhaven een advies opbouwen voor het aandeel. Het koersdoel van 26 euro blijft eveneens behouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content