Tesla krijgt met tegenwind af te rekenen

Elk jaar is er wel een aandeel dat op Wall Street de pannen van het dak speelt. Die eer was dit jaar onmiskenbaar weggelegd voor Tesla, het bedrijf van de nieuwe wonderboy Elon Musk. Die maakte heel wat furore met zijn elektrische wagen de Tesla Model S.

Die zal volgens Musk de wereld gaan veroveren zodra er de nodige verbeteringen aan de batterij zijn aangebracht. Maar het waren precies problemen met de batterij die aan de basis lagen van een correctie in de koers van Tesla lagen. Er is namelijk een wagen in brand gevlogen en die brand werd – u raadt het al – veroorzaakt door de batterij.

Alles hangt nu af of het al dan niet een eenmalig gebeuren betreft. De koers van Tesla heeft zo’n hoge vlucht genomen dat het minste slecht nieuws kan volstaan om een forse corrective uit te lokken.

De praktijk leert dat het inderdaad hoogvliegers op de beurs zijn die het meest kwetsbaar worden. Overigens is het nog altijd niet zeker dat voor elektrische wagens wel degelijk een grote toekomst is weggelegd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content