Temperatuur Spanje stijgt zienderogen, spanning stijgt ten top

Wat zal er gebeuren met Spanje? De Spanjaarden vrezen het ergste, wat blijkt uit het feit dat ze gisteren massaal de straat zijn opgetrokken om te protesteren tegen huidige en tegen toekomstige besparingsmaatregelen. Morgen wordt er in Spanje in ieder geval belangrijk nieuws bekendgemaakt.

De vraag die iedereen zich stelt, is wanneer Spanje officieel om hulp zal vragen. Zelfs de bedrijfswereld dringt daar op aan, maar de Spaanse premier Mariano Rajoy schrikt terug voor de opgelegde voorwaarden in geval van een aanvraag om financiële steun.

UBS benoemd tot adviseur van de raad van bestuur Telenet

Gisteren kondigde Telenet aan dat haar raad van bestuur UBS heeft benoemd tot financieel adviseur van de raad van bestuur bij het vrijwillig en voorwaardelijk bod in contanten door Liberty Global Inc. (“LGI”) op de aandelen en andere effecten van Telenet die recht geven op stemrecht die zij of Telenet zelf nog niet bezit, zoals aangekondigd op 20 september 2012 (het “Bod”).

UBS zal de raad van bestuur bijstaan in haar evaluatie van het Bod en bij het opstellen van een memorie van antwoord die het Bod evalueert overeenkomstig de toepasselijke overnamewetgeving.

Indien LGI beslist om door te gaan met het Bod zullen het prospectus en de memorie van antwoord ter beschikking worden gesteld van de investeerders overeenkomstig de toepasselijke overnamewetgeving en zullen LGI en Telenet te gepasten tijde aankondigen waar deze documenten ter beschikking zullen worden gesteld.

Zoals vereist door de toepasselijke overnamewetgeving, zullen de onafhankelijke bestuurders van de raad van bestuur van Telenet ook een onafhankelijke expert aanstellen (andere dan UBS) om de effecten van Telenet die voorwerp uitmaken van het Bod te waarderen en om de waarderingsmethoden van LGI te bespreken.

Indien LGI beslist om door te gaan met het Bod zal het verslag van de onafhankelijke expert worden opgenomen in het prospectus dat LGI zal indienen bij de Belgische Autoriteit voor de Financiële Markten (“FSMA”).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content