Telenet rondt proces tot verlenging bestaande leningen succesvol af

Vandaag heeft Telenet NV zijn vrijwillig proces tot omruiling van bepaalde termijnleningen onder de Senior Credit Facility van €2.300 miljoen succesvol afgerond.

Bestaande schuldeisers van de termijnleningen A, B, D en E hadden de mogelijkheid om hun bestaande participaties en verplichtingen in te ruilen voor participaties en verplichtingen in een nieuwe tranche onder de Senior Credit Facility met een verlengde vervaldag op juli 2017 en met verbeterde voorwaarden.

Dit resulteerde in een verlenging van de gemiddelde looptijd van de schuld tot net over 6 jaar. Tegelijkertijd heeft Telenet zijn financieringsactiviteiten ondergebracht in Telenet International Finance S.A., een vennootschap opgericht in Luxemburg, om zo een meer efficiënt beheer van de schuldstructuur van de Telenet groep mogelijk te maken.

Als gevolg werden de bestaande termijnleningen met Telenet NV als ontlener omgezet in identieke termijnleningen met Telenet International Finance S.A. als ontlener.

Het leeuwendeel van de termijnleningen (68%) zal voortaan pas in juli 2017 aflopen. Deze transactie zal geen impact hebben op de schuldgraad, maar geeft Telenet meer financiële stabiliteit en flexibiliteit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content